Salata cu pesto si porumb(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1355) Intr-un castron mediu, combinati maioneza si pesto. Adaugati porumbul si rosiile, amestecand usor.
Inainte de servire se lasa 1-2 ore la frigider, astfel aromele se amesteca mai bine.
Salata de anghinare(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2083) Fierbeti fasolea verde in apa sarata aproximativ 4-5 minute, pana cand se inmoaie. Cand suntt gata clatiti-le imediat cu apa rece.
Scurgeti bine anghinarea marinata si scoateti inima fiecareia. Combinati toate ingredientele intr-un bol mediu si amestecati-le usor.
Salata se poate servi imediat sau dupa doua ore de stat la rece.
Scoateti miezul din mar si taiati-l pe lungime in felii 2-4 cm. Ungeti marul si dovleceii cu un strat subtire de ulei si presarati cu sare, piper (proaspat macinat). Lasati marul si dovlecelul pe un gratarul uns cu ulei pe ambele parti, aproximativ 1 minut, pana cand prind o culoare aurie.
Aranjati feliile de mere si dovlecel suprapuse intr-un castron larg.
Se rade coaja de la jumatatea de lamaie si se staorce. Se amesteca intr-un castron un varf de cutit de coaja de lamaie rasa, 1 lingura suc de lamaie, praful de coriandru, iaurtul, mierea, sarea si piperul dupa gust.
Se toarna dressing-ul astfel obtinut peste mere si dovleceii facuti la gratar. Se presara cu nuci si patrunjel.
Serviti cu paine integrala.
Energie - 310 kcal Proteine - 9 g Grasimi - 24 g Carbohidrati - 14 g (pe portie)
Salata Bulgareasca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1844) Este o salata de vara care se prepara din toate zarzavaturile ce se pot manca crude: rosii, ardei, castraveti, ceapa, taiate in felii subtiri, la care se adauga felii de cartofi fierti.
Se face sosul si se amesteca.
Imprejur se pun frunze de salata verde, masline sau felii de oua fierte.